Созопол

Созопол е разположен на около 30км. южно от летище Бургас върху тесен скалист полуостров. Созопол е най- старият град по българското крайбрежие, основан около 600 г.пр. Хр. Градът е известен туристически център, прочут със своето гостоприемство, плажове с фин, златист пясък, уникална архитектура и множество археологически паметници. Богатото културно- историческо наследство може да се види в археологическия музей, съдържащ уникална колекция, във възстановените крепостни стени, в църквите, параклисите, в блестящите иконостаси, в архтектурата на дървените къщи с тесни и криволичещи улички между тях. На 12 км. южно от Созопол се намира уникалния национален парк „Ропотамо”, известен с прекрасни водни лилии и прохладни места за отмора и ваканционно настроение.

С многообразието от нощни барове, дискотеки и други атракционни забавления курортното градче предлага щур нощен живот, същевременно и нужното спокойствие за една незабравима почивка. Романтичната атмосфера, усмихнатите и мили местни жители допълнително допринасят за лекотата и безгрижието на вашата почивка. Станете част от нашата култура като посетите националния фестивал „Аполония”, който се провежда всяка година, и където ще се запознаете с уникалните за страната ни народни обичаи, певци и актъори. Купете си сувенир от България и отнесете част от нашата страна със себе си, за да Ви напомня за веселите моменти изживени при нас.

България

България е разположена в Югоизточна Европа, в източната част на Балканския полуостров. Има четири ярко изразени годишни сезона наситени с багри и много настроение. Средната температура през летния сезон е между 23- 27°С, а на водата 19- 25°С. Това е страна с древна цивилизация и с богато историческо наследство, свидетелство за това са разпръснатите по цялата й територия уникални останки и артефакти от богатото историческо развитие.

Със своя умерено- континентален климат България е много подходяща за туризъм през различните сезони. Разполага с луксозни зимни курорти, както и с многообразни морски курорти, ваканционни селища и градчета, които са изцяло ориентирани към задоволяване на потребностите на почиващите за отдих , пълниценна почивка и незабравими изживявания.

Бургас

Бургас е най-големият град в Югоизточна България и четвъртият по население в страната. Днешното име на града произлиза от латинската дума Burgus/Бургос — кула. Според местни предания името идва от римски пътен стълб, така наречен бург, който бил положен в района на днешното Бургаско пристанище. Бургаското пристанище е най-голямото карго пристанище по българското Черноморие, а летището на града е едно от най-натоварените в страната, особено през туристическия сезон.

През лятото стотици хиляди туристи предпочитат града за морската си почивка, в това число и много чужденци. Градът предлага прекрасни условия за ваканция, като съчетава красивите плажове и резервати в околността с удобствата и предимствата на големия град. Улиците са оживени от много заведения и ресторанти, множество удобни хотели предлагат почивка за различни категории туристи, а голямата морска градина е тихо и прохладно място за разходка, приютяващо художници и музиканти.

Градът е домакин на много културни събития. Международният фолклорен фестивал с над 25-годишна традиция привлича любителите на балканска фолклорна музика. Националният конкурс за забавна песен „Бургас и морето” е приятно изживяване за музикалните творци от цялата страна.